Bemutatkozás

Bemutatkozás

A VASI TRIÁSZ Kft.-t 1994-ben alapította Vasvár Város Önkormányzata, a Belvárosi Irodaház Kft. és  RÉGIÓHŐ Regionális Hőszolgáltató Kft.. A társaság létrehozásának célja volt elsődlegesen a városi távfűtés olcsóbb energiával, a geotermiával való ellátása, másodlagosan egy később építendő termálfürdő kiszolgálása termálvízzel.

A Belvárosi Irodaház Kft. üzletrészét később átvette a SZENTKÚTFÜRDŐ Kft. amely jelenleg is tulajdonosa a vasvári termálfürdő- és kemping létesítményeinek.

A Kft. a termálvíz kitermelését 2015. októberéig a Csörnöc patak mellett lévő, a ’60-as években létrehozott 2340 m talpmélységű termálkútból végezte. Innen 2,5 km hosszúságú csővezetéken jutott el a termálvíz a Járdányi Professzor utcai fűtőműbe és a termálfürdőbe.

2015. októberétől üzemel a visszasajtolás technológia, amely az önkormányzat beruházásban létrejött új, 2500 m talpmélységű termálkút, mint termelőkút bekapcsolásával jött létre. A régi kút ezzel egyidejűleg nyelő kúttá vált. A rendszer teljesítménye ezzel lényegesen megnövekedtet, képes a távfűtés éves energiaigényének 80-90 %-át biztosítani.

Elérhetőségek

Vasi Triász Kft.

9800 Vasvár,
Alkotmány u. 1.
Telefon:
94/594-172
E-mail:
info@vasitriasz.hu
Vasi Triász Kft. - Magyar